«Це той час, який діє в Україні з 25 жовтня по 25 березня. Це є так званий поясний час, який є природним для України. Економічний ефект від переведення стрілок годинника мізерний. В Україні такі розрахунки не проводилися, але в ЄС загалом у середньому економія від переведення стрілок годинника становить 0,08 %», — прокомментировала народный депутат Роксолана Пидласа.

«Вообще нужно, конечно, но можно было это урегулировать постановами Кабмина. А у нас для этого целый закон принят. И мне кажется, что это не первоочередный вопрос, который ожидали люди», — отметил народный депутат Александр Качура.

На летнее время в Украине переходили весной, чтобы рабочие часы больше приходились на световой день.

«Я вважаю, що достатньо є аргументацій щодо здоров’я людей, щодо енергоефективності й, відверто кажучи, щодо євроінтеграції. Для того, щоб ми приєдналися до тих 80 % населення землі, які не змінюють час залежно від пори року. Нагадаю, що 140 країн світу не переходять на зимовий чи літній час», — сообщил народный депутат Ярослав Железняк.

Если Рада успеет принять закон в целом до 25 марта, то в этом месяце украинцы уже не будут переводить часы на летнее время. Но если парламент это сделает позже, то в последний раз мы перейдем на зимнее окончательное время 25 октября 2021-го.

Останні новини

Дивитися все