Ресторани з подвійними меню — у чорний список (відео)

Для місцевих — одне меню, для іноземців — інше, дорожче.

В мерії закликають громаду та асоціацію туризму змусити власників ресторанів з подвійними меню переглянути політику ведення бізнесу. А от на фасадах доброчесних закладів вони планують розміщувати якірці з усмішкою. Це означатиме, що ресторан туризм-френдлі.

«Если мы все создадим эмоциональный фон, когда эти рестораторы будут в черном списке, к ним люди не будут приходить, они поменяют свою стратегию своего бизнеса», — повідомила директор департаменту культури та туризму ОМР Тетяна Маркова.

Нагадаємо, деякі з одеських закладів мають спеціальне меню для іноземців — з вищими цінами. Нещодавно в ресторані «Гранд Прі» гостю з Австрії накинули до вартості його чеку приблизно 10 тисяч гривень. Ресторатори пояснили, що це не іноземцям продають дорожче, а українцям дешевше.

Додамо, минулого сезону Одесу відвідали приблизно 3 мільйони туристів. Майже половина з них — іноземці. Це дещо менше, ніж в минулих роках: вплинули вибори.

10 февраля, 2020 14:58