Одесса
13 Co
USD

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко завітав до одеського ліцею (відео)

Болоньєзе замість макаронів по-флотськи: революція в їдальнях одеських навчальних закладів триває.

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вдруге завітав до Одеського ліцею № 9, аби перевірити, як просувається реформа харчування, та поспілкуватися з організацією і батьками школярів. За рецептами персонального шеф-кухаря учні ліцею харчуються вже другий місяць поспіль.

До буряка додати соняшникове насіння та горошок, а до макаронів з м’ясом — томатну пасту. І одразу цікавість до таких страв у школярів зростає. І забезпечує спокій батьків.

«Треба зробити так, щоб діти повернулися до їдалень, щоб вони почали любити їжу знову. Адже зараз лише харчуються приблизно 28–30 відсотків дітей в їдальнях, а 70 — ні. Ця статистика по всій Україні. Моє завдання — зробити так, щоб було десь 60–70 відсотків, щоб ці діти харчувалися в їдальнях. Страви дуже прості, саме з тих продуктів, які все життя були в цих їдальнях. Треба зробити так, щоб вони зажили по-новому», — зазначив кулінарний експерт Євген Клопотенко.

Зазначимо, що всього 13 шкіл в Одесі перейшли на новий формат харчування. Крім 11 шкіл, що харчуються за рецептами Клопотенка, ще у двох навчальних закладах ввели шведський стіл.

11 октября, 2019 18:55