Шестеро народных депутатов, представляющих Одесскую область, за последние 8 месяцев работы пропустили больше половины пленарных заседаний.

Что примечательно, это результат письменной регистрации; согласно электронной, явка народных избранников образцовая.

«Ми бачимо, що Іван Фурсін відвідав лише 8 % за письмовою реєстрацією, однак за електронною – 98. Або Пресман і Клімов, які відвідали менш ніж половину засідань за письмовою реєстрацією, водночас за електронною – всі засідання. Така ситуація може виникнути в двох випадках: народний депутат проігнорував письмову реєстрацію, одразу пішов в залу, вставив картку, зареєструвався як присутній. Або він дійсно відсутній, а його картку використовує якийсь інший його колега, таким чином відбувається кнопкодавство, неперсональне голосування в парламенті», – прокомментировал гражданский консультант ГО «ОПОРА» в Одесской области Игорь Луговской.

В написании законопроектов одесские нардепы тоже не в числе первых: за половину четвертого года работы зарегистрировали 57 законопроектов, лишь три из них касаются проблем нашей области. Принят и вовсе лишь один законопроект от одесского народного депутата.

Останні новини

Дивитися все