Заседание по делу активиста Демьяна Ганула перенесли на 6 декабря. Такое решение приняли в Апелляционном суде Одесской области в связи с болезнью судьи.

Вместо рассмотрения дела глава общественной организации «Уличный фронт» Демьян Ганул будет сидеть в СИЗО до среды.

Руслан Котелевский, секретарь Судебной палаты по рассмотрению уголовных дел: «У тому разі, якщо в понеділок зранку суддя Грініна повідомить про те, що вона продовжує перебувати на лікарняному за станом здоров’я (як буде протікати хвороба — ніхто цього не може знати), то в понеділок буде прийняте рішення мною особисто як секретарем палати з розгляду кримінальних справ, що дає мені можливість засади автоматизованої системи документообігу, мною особисто буде прийнято рішення щодо передачі на перерозподіл справи, і в середу в будь-якому випадку засідання відбудеться вже в новому складі суду».

Напомним, изначально Демьяну Ганулу инкриминировали мелкое хулиганство. Однако в райотделе всплыла еще одна статья, 345-я (нападение на полицейского). Санкция по ней предусматривает ограничение или лишение свободы до пяти лет.

Вадим Ганул, отец Демьяна Ганула: «Справу відтягують, сфабриковують статті, порушують законодавство, в цьому випадку статтю 315 Конституції України, в якій чітко сказано, що в разі захворювання судді потрібно терміново замінити суддю на іншу суддю чи на іншого суддю. Цього зроблено не було, тому що влада в місті злочинна, брехлива, підла».

Останні новини

Дивитися все