За последние два года более полутора тысяч учреждений социальной сферы в Одесской области прошли энергетический мониторинг. Благодаря разумной трате энергоресурсов, можно сэкономить до 20 % на оплате коммунальных услуг.

«Бюджетні заклади, які потребують першочергового вжиття заходів, там близько 50-ти бюджетних будівель охорони здоров’я. Зазначена інформація поміщена на сайті адміністрації, департаменту для потенційних інвесторів, які можуть скористатися попередніми розрахунками та розглядати питання співпраці з зазначеними закладами», – сообщил в. и. о. директора департамента ЖКХ и энергоэффективности Одесской ОГА Антон Шалигайло.

 

«Бюджетна сфера — це зараз такий самий сектор України, який споживає багато енергії і який справді в такому стані плачевному. Ви знаєте, що і садки, і лікарні, і школи не утеплені. Споживання в 2-3 рази більше, ніж в Європі. А таких бюджетних установ у нас в Україні близько 80 тисяч», – отметил начальник управления энергетического менеджмента Госэнергоэффективности Павел Ладецкий.

Государственная программа предполагает введение новой должности – энергоменеджера. Он будет следить за потреблением воды, света и тепла. За счет круглосуточной экономии со временем можно утеплить здания и поменять в них окна.

Останні новини

Дивитися все