Однотан, забава и тан-двобій. Для обывателя – это неизвестные слова, а для ребят-спортсменов – основные виды боевого гопака. 22 участника возрастом от 10 до 13 лет из Одесской области и Кропивницкого приняли участие в соревновании за путевку на чемпионат Украины.

Олег Гедилевич, заместитель главы Хмельницкой федерации боевого гопака: «Такого роду змагання на Одещині проводяться вперше. Ми раді, що зібрали таку кількість дітей і розвиваємо бойовий гопак тут, в Україні».

Гедилевич

Перед тем, как продемонстрировать боевые навыки, спортсмены должны сдать экзамен на технику. По его результатам судьи составили турнирную таблицу.

Алексей Моторный, судья: «Діти протягом певного часу здають усі свої вміння: удари, кроки і так далі. Потім їм виставляється оцінка, їм дозволяє далі проходити змаги, тоді дитина готується».

моторный

Однако участники утверждают, что для них главное – не победа.

Максим Стебливский, изучает боевой гопак в Одессе: «Найголовніше — це познайомитися з гопаківцями з інших міст, досягти якогось досвіду та певного рівня розвитку. Бойовий гопак — це для українця більше ніж хобі. Тому що тут не тільки спорт, але й духовний розвиток. Ми співаємо українські пісні».

Стебливский

Отметим, что в этих соревнованиях участники вели бесконтактный бой.

Останні новини

Дивитися все