У стен пограничной службы Одесской области сегодня собрались активисты. Митингующие пришли поддержать российского оппозиционера и главного редактора издания «Голос Ислама» Дмитрия Черноморченко.

Общественники хотели узнать, почему в Украину не пускают человека, который открыто выступает в защиту нашей страны. Отметим, 25 сентября Черноморченко рейсом Стамбул – Одесса прибыл в Украину. Из аэропорта выйти так и не смог. Его задержали пограничники за то, что не имел точной цели визита в страну.

«Це мається на увазі не підтвердження мети запланованого перебування в Україні. Уповноваженою службовою особою ДПС України було прийняте рішення про відмову в перетинанні державного кордону», – заявил полковник Южного регионального управления Госпогранслужбы Украины Андрей Белобородченко.

«А ось людина, яка підтримала відкрито Україну, якій зараз загрожує саме в’язниця РФ, а її чомусь не пускають сюди. У нашого мера взагалі російський паспорт, якщо брати уже на те. І дуже взагалі іде дуже велика спекуляція на цьому», – отметил общественный активист Демьян Ганул.

К участникам акции вышел начальник Одесского погранотряда. По его словам, Черноморченко впервые въехал на территорию Украины и подлежит так называемому контролю первой линии. Однако его пройти не смог, стал путаться в показаниях.

«Він спочатку почав розмовляти, що він є айтішником, що він прибув на територію України просто. Потім в ході бесіди встановлено було, що він прибув на територію України отримати громадянство України. Потім встановлено, що в нього мати проживала на території України раніше. Но це було вже в ході співбесіди встановлено. А сьогодні взагалі встановлено, що він онкохворий», – сообщил начальник Одесского пограничного отряда Сергей Лаврентьев. Ближайшим рейсом Дмитрия Черноморченко отправят обратно в Стамбул.

Останні новини

Дивитися все