Из-за перехода Михаила Саакашвили и его команды в оппозицию к официальному Киеву, в обладминистрации ждут теперь проверок и повышенного интереса со стороны правоохранителей.

Об этом после совещания в ОГА сообщила зам Саакашвили Соломия Бобровская. Она отметила: «Я думаю, що нам слід очікувати ряд провокацій, запитів, інтересу від абсолютно всіх служб, правоохоронних в першу чергу. Служби безпеки – в другу чергу, прокуратури – в третю чергу, тому і особливий інтерес районних рад, і, зокрема, очільників в області міських виборчих органів, але ми в котрий раз кажемо, що вони не дочекаються, тому що всі рішення, особливо бюджетні, які започатковані саме в листопаді-грудні на наступний рік, ми не дамо їм провести. Тому останній крок і остання кістка в горлі будемо ми для них».

В то же время часть команды Саакашвили продолжит работать. Такое решение каждый будет принимать индивидуально. В случае назначения нового руководителя области, заместители главы ОГА намерены покинуть свои должности.

А вот глава Одесской таможни Юлия Марушевская пока остается на своем посту. Она надеется, что правительство все-таки даст реализовать реформы. Если же этого не произойдет, то вслед за Михаилом Саакашвили готова пойти на радикальный шаг.

«Єдине, що мене тримає, це те, що нам вдалось залучити до цього пілотного проекту класних нових молодих людей. Ми набрали людей, котрі хочуть чесно працювати, ми набрали людей, ми їх навчили, ми залучили міжнародну допомогу для того, щоб забезпечити їх технічними засобами. І, напевне, це найважливіший чинник, який мене тримає», – сообщила Юлия Марушевская.

В то же время Юлия Марушевская прокомментировала вероятность перехода в украинскую политику после ухода с госслужбы: «Я не бачу якоїсь політичної заяви від Михайла Саакашвілі, чи є партія, чи нема партії, по-друге, я власне, є політика, якою б я хотіла займатись, а є так міжусобне політиканство, яким сьогодні є українська політика. Ось тим політиканством я займатись не хочу. Але справді займатись державництвом, займатись створенням якихось нових систем, працюючих інституцій, це те, що я би хотіла робити».

Останні новини

Дивитися все